Volledig scherm
Henk Jan Ormel © CDA

Achterhoeker Henk Jan Ormel hoog op CDA-lijst Europa

BORCULO - Voormalig Tweede-Kamerlid en dierenarts uit de Achterhoek Henk Jan Ormel is zaterdag op het CDA-congres op nr. 6 van de kieslijst voor het Europees Parlement geplaatst.

Tijdens zijn Kamerlidmaatschap vroeg hij regelmatig aandacht voor Gelderse onderwerpen. Zo zette hij zich in voor het behoud van het Gelderse paard en de erkenning van Nedersaksisch als streektaal. 

Sinds 2012 is hij werkzaam voor de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties in Rome. Ormel: „Europa is voor Gelderland van groot belang. Niet alleen als het gaat over onze veiligheid maar zeker ook als het gaat over voedselproductie en verduurzamen.”

De verkiezingen voor het Europees Parlement zijn op 23 mei 2019. In de weken voorafgaand aan de verkiezingen gaat Henk Jan Ormel in de jacht op voorkeurstemmen op verkiezingstournee in Gelderland. 

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

Achterhoek