Hein Krebber en Leonie Bramel.
Volledig scherm
PREMIUM
Hein Krebber en Leonie Bramel. © Jan Ruland van den Brink

Achterhoeks offensief tegen alle negativiteit over boeren

MEGCHELEN - Ze zijn er wel een beetje klaar mee. Met de negativiteit rond boerenbedrijven. Hein Krebber en Leonie Bramel uit Megchelen. Daarom bedacht het Achterhoekse echtpaar een actie. Vanaf vandaag worden op honderd boerenbedrijven in Gelderland en Overijssel  grote banners geplaatst met een duidelijke boodschap: Onze gewassen zorgen voor jouw schone lucht.

Het idee van de banners ontstond spontaan tijdens een uitstapje van Hein Krebber en Leonie Bramel naar de stad. ,,Dat doen we een keer in de twintig jaar, als we een middagje vrij zijn", glimlacht Bramel. ,,In zo’n alternatieve woonwinkel zag ik potjes met plantjes staan.  Op de potjes zat ook een sticker geplakt. ‘Dit plantje zorgt voor 30 m2 clean air'. Ik keek naar Hein en zei: dat moeten wij ook gaan doen.” De maatschap van het Megchelse echtpaar heeft namelijk 60 hectare grond. ,,En dat is heel veel clean air", merkt Krebber op. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek