Volledig scherm
© thinkstock

Akkoord GGNet en Zilveren Kruis: extra geld over slachtoffers van patiëntenstop

DOETINCHEM - Verzekeraar Zilveren Kruis stelt extra geld beschikbaar voor patiënten die eerder het slachtoffer waren van de door GGNet ingelaste patiëntenstop.

GGNet biedt zorg aan mensen met psychiatrische problemen in Oost Gelderland, onder andere in de Achterhoek en delen van Liemers.

GGNet heeft sinds 21 oktober een patiëntenstop ingesteld voor mensen met een verzekering bij Zilveren Kruis. De zorginstelling had het maximaal afgesproken budget bereikt voor de behandeling van mensen met psychiatrische problemen en was niet van plan verder zelf geld in deze zorg te investeren. 

Een groep van negentig patiënten stond al voor een afspraak op de lijst, toen de stop werd ingesteld en dreigde de dupe te worden van de patiëntenstop. Zilveren Kruis en GGNet hebben nu afspraken gemaakt om deze patiënten alsnog passende zorg te kunnen bieden.

Klein deel komt niet in aanmerking

Een klein deel van deze groep die niet in aanmerking komt voor zorg bij GGNet wordt doorverwezen naar de afdeling Zorgbemiddeling van de verzekeraar om ze elders zorg aan te kunnen bieden. De patiëntenstop blijft wel van kracht voor mensen ouder dan 18 jaar die zich na 21 oktober bij GGNet hebben gemeld voor behandeling.

Achterhoek