Wouter Pol in actie in Zelhem tijdens een actie om inbraken te voorkomen en bewoners te wijzen op zaken zoals openstaande ramen.
Volledig scherm
PREMIUM
Wouter Pol in actie in Zelhem tijdens een actie om inbraken te voorkomen en bewoners te wijzen op zaken zoals openstaande ramen. © Theo Kock

Alweer een koevoet in de auto? Betaalt u dan maar 2.500 euro, meneer de inbreker

ZELHEM - Criminelen die herhaaldelijk met inbrekersgereedschap zoals een koevoet, schroevendraaiers en tangen worden betrapt in de Achterhoek of op plekken en tijdstippen waar ze geen sluitende verklaring voor hebben, worden niet alleen meer strafrechtelijk vervolgd. Zij krijgen nu ook een dwangsom die begint bij 2.500 euro.

Die nieuwe maatregel moet voorkomen dat notoire inbrekers bezig blijven. De strafrechtelijke maatregel met relatief geringe boetes blijkt namelijk te weinig af te schrikken. De dwangsom moet een extra slot op de deur worden om inbrekers te stoppen.

,,Nu krijgen criminelen die we betrappen in een verdachte situatie of ergens rijden op een tijdstip dat we het niet vertrouwen, een boete. Met een dwangsom hebben ze meteen een bedrag van 2.500 euro boven het hoofd hangen bij een volgende keer dat ze gepakt worden”, zegt Wouter Pol, wijkagent in onder meer Zelhem. ,,Zo’n bedrag is natuurlijk niet mals. We hopen dat daar een preventieve werking van uit gaat.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. LIVE | Corona in de regio: Boetes voor ‘stiekem’ varende meiden in Zwolle, gloednieuw verpleeghuis wordt corona-hotel
    video

    LIVE | Corona in de regio: Boetes voor ‘stiekem’ varende meiden in Zwolle, gloednieuw verpleeg­huis wordt corona-ho­tel

    Oost-Nederland zit nu bijna een maand in de coronacrisis. We zien tal van mooie initiatieven, zoals particulieren die massaal mondkapjes maken en hele straten die meedoen aan de berenjacht voor kinderen. Maar intussen is er elke dag ook weer verdriet en bezorgdheid om mensen die ziek worden of overlijden. Mis vandaag niets over de corona-ontwikkelingen in ons regionale liveblog.

Achterhoek