Alwin te Rietstap voor het monument van Rademakersbroek. Zijn opa Derk (inzet) was een van de 46 verzetsmensen die hier op 2 maart 1945 werd doodgeschoten door de Duitsers.
Volledig scherm
PREMIUM
Alwin te Rietstap voor het monument van Rademakersbroek. Zijn opa Derk (inzet) was een van de 46 verzetsmensen die hier op 2 maart 1945 werd doodgeschoten door de Duitsers. © Sven Betz

Alwin is kleinzoon van slachtoffer Achterhoekse oorlogstragedie: ‘Eindelijk weet ik wie mijn opa heeft vermoord’

Rademakersbroek zit steeds meer in het hoofd van Alwin te Rietstap (42). Zijn opa Derk was een van de 46 verzetsmensen die hier - net buiten Varsseveld - in 1945 zijn doodgeschoten door honderd Duitse militairen. Sinds kort weet de kleinzoon welk gezicht achter de executie schuil gaat.

  1. 16 huisartsen in de Achterhoek de dupe van wisseling zorgverzekeraar: ‘We hebben straks minder tijd voor u’
    PREMIUM
    9

    16 huisartsen in de Achterhoek de dupe van wisseling zorgverze­ke­raar: ‘We hebben straks minder tijd voor u’

    Ze noemen zich ‘de speelbal van de zorgverzekeraar’. Zestien huisartsen in de Achterhoek voelen zich sterk benadeeld door zorgverzekeraars Menzis en Zilveren Kruis. De noodgedwongen wisseling van zorgverzekeraar kan banen kosten en leidt tot minder tijd voor de patiënt, vertelt Anne Roelofsen. Ze is huisarts in Lochem en doet het woord namens zichzelf en haar collega’s.

Achterhoek