Amateurkoren swingen op de vijfde editie BALK Festival Oost in Ulft

videoULFT - Zaterdag vond de vijfde editie plaats van het BALK Festival Oost - een grote happening voor amateurkoren die om het jaar plaatsvindt in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. 

,,Nee, nu onderbreek ik even”, zegt zangcoach Rohan Poldervaart tegen de 20-koppige groep dames die voor hem staan. ,,Oren open en contact maken, de stemgroep moet als één geheel klinken.” 

Expressief en muzikaal

Vocal group No Romeo’s uit Gorssel is met 23 andere zanggroepen aanwezig bij het BALK Festival Oost om op te treden voor publiek en een coachingsessie. Als afsluiter is er een gastoptreden van zangtrio King Rosewood. ,,We hanteren een open inschrijving waarbij we leden van de stichting BALK Oost de voorkeur geven”, zegt organisator Ben Mooiweer uit Herwen.

Koren zijn te herkennen aan de outfits, zo ook No Romeo’s, die gehuld in zwarte outfits met kuslipjes swingend repeteren met Poldervaart, één van de zeven aanwezige coaches. ,,Yeah!”, roept hij dan enthousiast nadat een nummer is uitgezongen. ,,Lekker hoor. Dit is expressief en muzikaal: niks meer aan doen.” 

No Romeo's is een van de koren.
Volledig scherm
No Romeo's is een van de koren. © DG
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek