Het scherm van plexiglas beschermt zowel medewerker Boyke Bouman als de klant beter voor het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
Het scherm van plexiglas beschermt zowel medewerker Boyke Bouman als de klant beter voor het coronavirus. © Jan Ruland van den Brink

Anti-coronaschermen vinden gretig aftrek: ‘Binnen 48 uur startte de verkoop’

ZEVENAAR/ DIDAM - Boyke Bouwman, medewerker bij Decom Telecom in Didam, werkt veilig achter een van plexiglas gemaakte constructie. Dat is nou een anti-coronascherm. ,,Het beschermt klanten én medewerkers tegen het virus”, zegt initiatiefnemer Eef Bus. 

Bus zat als eigenaar van evenementenbureau Feestkoning in Zevenaar een week geleden plots zonder baan. ,,Dat was heftig. Onze branche richt zich op evenementen boven de honderd man en van de een op de andere dag was dat verboden.”

Maar diezelfde dag nog ging hij weer aan de slag. ,,Ik vroeg me af waar er behoefte aan was. Toen kwam ik op het idee van zo’n scherm.”

Samen met tien ondernemers uit de regio werden de eerste schetsen, het logo en de website ontwikkeld. ,,Binnen 24 uur hadden we een prototype en binnen 48 uur startte de verkoop.” 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspanning: ‘We zijn de chaos voorbij’
    PREMIUM

    Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspan­ning: ‘We zijn de chaos voorbij’

    De coronagolf op de Veluwe was nog maar net over zijn hoogtepunt, toen de Vion-slachterij een besmettingshaard bleek. In het oog van de storm moest de GGD Noord- en Oost-Gelderland dealen met crises binnen de crisis, terwijl het volgende megaproject voor de deur stond: massaal testen en traceren. Corona vraagt het uiterste van de GGD. ,,Heerde drukte ons met de neus op de feiten. Zo van: het gebeurt echt en het gebeurt hier.”

Achterhoek