Het scherm van plexiglas beschermt zowel medewerkster Esther Fukkink als de fotograaf beter voor het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
Het scherm van plexiglas beschermt zowel medewerkster Esther Fukkink als de fotograaf beter voor het coronavirus. © Jan Ruland van den Brink

Anti-coronaschermen vinden gretig aftrek: ‘Binnen 48 uur startte de verkoop’

DOETINCHEM/ ZEVENAAR - Esther Fukkink, medewerkster bij Landal Stroombroek in Braamt, werkt veilig achter een van plexiglas gemaakte constructie. Dat is een anti-coronascherm. Zo bewaart Fukkink de afstand met de gast, in dit geval de fotograaf. ,,Het scherm beschermt klanten én medewerkers voor het virus’’, zegt initiatiefnemer Eef Bus.

Bus zat als eigenaar van evenementenbureau Feestkoning in Zevenaar een week geleden plots zonder baan. ,,Dat was heftig. Onze branche richt zich op evenementen boven de honderd man en van de een op de andere dag was dat verboden.”

Maar diezelfde dag nog ging hij weer aan de slag. ,,Ik vroeg me af waar er behoefte aan was. Toen kwam ik op het idee van zo’n scherm.”

Samen met tien ondernemers uit de regio werden de eerste schetsen, het logo en de website ontwikkeld. ,,Binnen 24 uur hadden we een prototype en binnen 48 uur startte de verkoop.” .

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. LIVE | Corona in de regio: Speciale winkelwagen-wasstraat in Bathem en de legotheek in Eefde is hot

    LIVE | Corona in de regio: Speciale winkelwa­gen-was­straat in Bathem en de legotheek in Eefde is hot

    Na topoverleg maakt het kabinet vandaag bekend tot wanneer de coronamaatregelen verlengd worden. Om 19:00 geeft Mark Rutte samen met minister de Jonge een persconferentie. Ondertussen maakt het coronavirus meer slachtoffers in Nederland. Zo worden verzorgingstehuizen in Oost-Nederland keihard getroffen. Inmiddels zijn van de zeventig bewoners acht mensen overleden en zijn tenminste 23 mensen besmet. Volg alle ontwikkelingen in onze regio ook vandaag weer in dit liveblog.

Achterhoek