Het vooraanzicht van de nieuw te bouwen appartementen. Rechts de weggeefwinkel.
Volledig scherm
Het vooraanzicht van de nieuw te bouwen appartementen. Rechts de weggeefwinkel. © Bouwbedrijf Penterman

Appartementen voor senioren op plek van juwelier Roosenbeek in Eibergen

EIBERGEN - Op de plek van juwelier/opticien Roosenbeek aan de J.W. Hagemanstraat in Eibergen komen vier appartementen voor senioren. De aanvraag voor de vergunning ligt bij de gemeente.

Het winkelpand met daarboven woonruimte staat al een aantal jaren leeg. Sinds Roosenbeek er de deuren sloot, is er geen activiteit meer geweest. Daar komt naar alle waarschijnlijkheid komende zomer verandering in. Ronald Penterman, van het gelijknamige Eibergse bouwbedrijf: „De vergunningsaanvraag ligt bij de gemeente, dus daar moeten we op wachten. Maar als die er is, beginnen we meteen met de sloop. Het hele pand gaat eraf, we gaan volledig nieuw bouwen.”

In plaats van twee wooneenheden staan er nu vier appartementen gepland. Een verdubbeling die bij lange na niet genoeg lijkt. Penterman is zelfs enigszins verbijsterd over de belangstelling voor de nieuwbouw. „We hebben al meer dan dertig aanmeldingen gehad. Daaruit blijkt wel dat er veel behoefte is aan dit type woningen. Het is ook echt een signaal naar de gemeente toe”, meent de aannemer. Hij verwacht voor dit plan dan ook wel groen licht. 

Lift

De appartementen krijgen een woonoppervlak van 110 vierkante meter. De bewoners kunnen beschikken over een woonkamer met open keuken, twee slaapkamers en een badkamer.  Omdat het om bovenwoningen gaat komt er vanzelfsprekend ook een lift in. De verkoopprijs is nog niet bekend. 

De bestemming van  het pand blijft hetzelfde, dus boven wonen en beneden commercieel. Volgens Penterman zal er straks op de plek van de voormalige winkel ruimte zijn voor kantoorruimte en/of zorgaanbieders.

Achterhoek