Volledig scherm
Bij het oprollen van een wietkwekerij aan het Van Zadelhoffplein in Doetinchem is onder meer een waardevolle auto in beslag genomen. © DG

Auto en horloges afgepakt bij oprollen wietkwekerij in Doetinchemse volkswijk

DOETINCHEM - Bij het oprollen van een wietkwekerij aan het Van Zadelhoffplein in Doetinchem zijn woensdag een auto, horloges en andere waardevolle spullen in beslag genomen. De circa honderd wietplanten die op zolder stonden zijn opgeruimd en worden vernietigd, evenals de kweekbenodigdheden.

De politie kwam de kwekerij in de Doetinchemse volkswijk op het spoor na een anonieme tip. Bij de inval woensdag vonden agenten op zolder een wietplantage. Die is geruimd. De 23-jarige bewoonster van het huis is aangehouden als verdachte. Zij wordt verhoord over haar betrokkenheid bij de kwekerij.

In het kader van de afpakwet is de auto die voor de deur stond, een bolide met nieuwwaarde van ruim 33.500 euro, in beslag genomen en afgesleept. Ook verschillende waardevolle spullen die in de woning lagen, zoals horloges en sieraden, zijn in beslag genomen. Dit om de met de wietkwekerij verkregen criminele winst terug te vorderen.

De stroom voor de plantage op zolder werd afgetapt, netbeheerder Liander heeft de elektriciteit in de woning afgesloten en legt een naheffing op. Naar verwachting zegt verhuurder Sité Woondiensten het huurcontract met de bewoners op. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek