Volledig scherm
Een politiehelikopter. Foto ter illustratie. © Persburo BMS

Autodieven betrapt bij op trailer laden van peperdure Porsche

updateAALTEN - Twee Poolse mannen zijn dinsdagavond betrapt toen zij twee gestolen wagens op een trailer aan het laden waren in het grensgebied rond Aalten. Eén van de auto’s was een peperdure Porsche 911 Carrera GTS ter waarde van 115.000 euro.

Ook werd een camper van merk en type Fiat Ducato van 43.000 euro op de oplegger gezet, zo zagen Nederlandse agenten. Zij wisten de twee mannen te arresteren, een derde verdachte van eveneens Poolse afkomst wist te ontkomen. Daarop werd de hulp ingeroepen van de Duitse politie, die een helikopter inzette om te zoeken naar de autodief. Desondanks bleef hij spoorloos en is nog niet gepakt.

Volgens de Duitse politie waren de twee voertuigen maandag- en dinsdagavond gestolen in het Duitse Coesfeld. Vermoedelijk werden ze op de trailer geladen om verscheept te worden naar het buitenland. De twee opgepakte mannen zitten vast voor onderzoek en verhoor.

Gevlucht

De verdachte die nog voortvluchtig is er te voet vandoor gegaan. Op Facebook schrijft Politie Aalten dat er niet veel bekend is over deze verdachte en vraagt om tips. Het gaat in ieder geval om een blanke man van Poolse afkomst met een gezet postuur. Hij heeft naar alle waarschijnlijkheid kort haar, maar kan ook kaal zijn. 

Achterhoek