De productie van patat in de Aviko-fabriek in Steenderen.
Volledig scherm
PREMIUM
De productie van patat in de Aviko-fabriek in Steenderen. © Jan Ruland van den Brink

Aviko verder zonder zonnebloemolie uit Oekraïne, oorlog maakt het patatje duurder

STEENDEREN - Aardappelverwerker Aviko uit Steenderen moet verder zonder zonnebloemolie uit Oekraïne. Sinds het begin van de oorlog is de productie van zonnebloemolie in het land gestopt. Een patatje wordt duurder, maar Aviko verwacht vooralsnog geen leverproblemen.

4 reacties

 • F. Post

  2 maanden geleden
  Wat er ook gebeurd in de wereld het moet altijd uit de portemonnee van de burger komen. AOW en andere verhogingen hoor je ze niet over. Dus sorry snackbar géén patatje meer.
 • Arend van Faassen

  2 maanden geleden
  Ach, er moest toch geminderd worden met fastfood, is dit een mooie oplossing. Alleen jammer voor de boeren in Oekraïne die hun handel zien vervliegen.
 • Bernhard Muts

  2 maanden geleden
  Tsja, het moest allemaal goedkoper en goedkoper voor een grotere winst. En nu blijkt weer eens dat goedkoop toch duurkoop wordt...
 • Yvonne Veld

  2 maanden geleden
  Dat patatje (en de snacks) was (waren) de afgelopen maanden al een stuk duurder geworden. Alles wordt gebruikt om de prijzen weer omhoog te drukken. Corona als 1e, elke keer wel weer een ander excuus. Onze lonen en uitkeringen stijgen 0,0. Eten, wonen, leven, enz., wordt voor veel meer mensen onbetaalbaar.

Achterhoek