Volledig scherm
Een schets van de nieuwe woonwijk Kop van Oost in Lochem. © Gemeente Lochem

Bedrijventerrein in Lochem maakt plaats voor 120 woningen

Bedrijven op het bedrijventerrein Hanzeweg in Zutphen worden vervangen door woningen. Lochem wil op een deel van het bedrijventerrein een nieuwe woonwijk creëren. In eerste instantie komen er 120 woningen.

De nieuwe woonwijk Kop van Oost komt tussen de rivier de Berkel en het Twentekanaal. ,,Een unieke plek’’, aldus wethouder Bert Groot Wesseldijk. ,,Drie minuten lopen van het centrum en tussen het Twentekanaal en de Berkel. Het wordt een herkenbare en samenhangende woonbuurt.’’

Industrie

Bij het ontwerp van het gebied is gekeken naar de ontstaansgeschiedenis van het gebied en is inspiratie uit de industriële omgeving gehaald. Het ontwerp van de nieuwe woonwijk heeft appartementen en rijtjeswoningen aan de kant van het Twentekanaal. Aan de Berkelzijde komen twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Tussendoor worden groene hoven aangelegd.

De komende zes weken ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage op het gemeentehuis in Lochem en Gorssel. In deze periode kunnen inwoners zienswijzen indienen, waarna de gemeenteraad een definitief besluit moet nemen over de verandering van het gedeelte van het bedrijventerrein naar een woonwijk.

Achterhoek