Volledig scherm
Onno Wessels en Paul Bonnes tekenen het contract met voorzitterTheo Helmers (midden) van VIOS Beltrum © VIOS Beltrum

Beltrumse VIOS-dames krijgen twee trainers

BELTRUM - Het eerste dameselftal van VIOS Beltrum gaat volgend seizoen getraind en gecoached worden door Onno Wessels en Paul Bonnes, beiden uit Lichtenvoorde. 

Onno is nu nog actief bij Longa ‘30, waar hij vrouwen-2 onder zijn hoede heeft, Paul heeft als assistent-trainer bij de vrouwen-1 van Longa ’30 gewerkt. De ambitie die beide trainers hebben sluit aan bij de ambitie van het eerste vrouwenteam van VIOS. 

Het is voor de dames van VIOS de eerste keer dat er in zee wordt gegaan met een tweetal. VIOS hierover: ‘een team onder leiding brengen van een tweetal kan voordelen bieden, waarbij ook zaken als individuele training tot wasdom komen’.

Paul is in het bezit van een ‘UEFA-C’-trainerslicentie, Onno volgt momenteel deze opleiding en hoopt de licentie dit seizoen binnen te hebben, beide beschikken daarnaast over de nodige ervaring in het vrouwenvoetbal. Reden waarom de verwachtingen hooggespannen zijn.

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

Achterhoek