Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Bijna 10.000 huishoudens in Lochem en omgeving hebben weer stroom

UpdateBijna 10.000 huishoudens en bedrijven hebben dinsdagmiddag hinder ondervonden van een stroomstoring in Lochem en omgeving. Netbeheerder Liander heeft de storing inmiddels opgelost.

,,Een grote stroomstoring kunnen we wel zeggen’’, laat Jelle Wils namens Liander weten. ,,In Lochem en omgeving hebben 9990 huishoudens er last van gehad.’’  Mensen in onder meer Barchem, Harfsen, Kring van Dorth, Laren, Lochem en Vorden hadden last van de storing. De stroomstoring heerste in de postcodes 7216, 7217, 7241, 7242, 7244, 7245 en 7251.

De oorzaak van de storing is voor Liander nog niet duidelijk. ,,Onze eerste zaak was om de storing zo snel mogelijk te verhelpen. We weten wel dat er een schakelstation is uitgevallen. Die doet het inmiddels weer’’, aldus Wils. 

  1. Zutphenaar Oldenbeuving rouwt na moord op bevriende Poolse burgemeester Adamowicz
    PREMIUM

    Zutphenaar Oldenbeu­ving rouwt na moord op bevriende Poolse burgemees­ter Adamowicz

    De Zutphense organist en beiaardier Gert Oldenveuving is diep getroffen door de moord op burgemeester Pawel Adamowicz van de Poolse stad Gdansk. Adamowicz werd zondag in zijn stad neergestoken tijdens een bijeenkomst voor goede doelen en overleed een dag later. Oldenbeuving en Adamowicz waren twintig jaar lang hecht bevriend. Oldenbeuving: ,,Ik kan het nog steeds niet geloven en zal Pawel enorm gaan missen.’’

Achterhoek