Burgemeester Joost van Oostrum heette dinsdagavond in de raadszaal Gerda ter Denge welkom als wethouder in Berkelland. De raadsleden keken toe via een online verbinding met het gemeentehuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Joost van Oostrum heette dinsdagavond in de raadszaal Gerda ter Denge welkom als wethouder in Berkelland. De raadsleden keken toe via een online verbinding met het gemeentehuis. © Jeroen Jazet

Bloemen voor de nieuwe wethouder in een lege raadszaal: ‘Welkom in Berkelland’

BORCULO - In coronatijd gaat ook de benoeming van een wethouder net iets anders dan anders. Gerda ter Denge legde dinsdagavond in een nagenoeg lege raadszaal de eed af. Het applaus klonk digitaal, de bloemen waren echt. Net als het welgemeende ‘Welkom in Berkelland’ van burgemeester Joost van Oostrum.

 1. Noodkreet uit Zutphen op weg naar meer acceptatie voor LHBTI’ers: ‘Wie wil mij helpen?’
  PREMIUM

  Noodkreet uit Zutphen op weg naar meer acceptatie voor LHBTI’ers: ‘Wie wil mij helpen?’

  ‘Ik wil nooit meer dat Zutphen in het nieuws komt als intolerante stad.’ De uitspraken van burgemeester Annemieke Vermeulen logen er vorig jaar niet om tijdens de nieuwjaarsreceptie van Zutphen. Acceptatie van alle seksuele geaardheden werd door de burgemeester zelfs tot hét thema van het jaar benoemd, nadat meerdere LHBTI’ers uit Zutphen hun zorgen uitten in de Stentor. Hoe staat het er een jaar later voor?
 1. Grote brand in de binnenstad van Kampen
  Play

  Grote brand in de binnenstad van Kampen

 2. Nul graden, maar eerste durfals duiken buitenzwembad in
  Play

  Nul graden, maar eerste durfals duiken buitenzwem­bad in

Achterhoek