Volledig scherm
Bart Bresser. © privéfoto

Bloemenman Bart Bresser geridderd: ‘Een groot voorbeeld en ambassadeur’

GENDRINGEN - Bart Bresser uit Gendringen heeft een koninklijke onderscheiding gekregen. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, burgemeester Otwin van Dijk speldde hem zaterdagavond de versierselen op die horen bij deze onderscheiding.

Dit gebeurde in de Witte Kerk in Gendringen, bij de opening van het Preuvement waarvan Bresser één van de grote aanjagers is. Bresser, sinds 1988 bloemist in Gendringen, heeft daarnaast een indrukwekkende staat van dienst als bloemenman en verzorgt hij de aankleding van talloze grote evenementen, feesten en beurzen in binnen- en buitenland. Zo werkte hij  2017 mee aan één van de grootste indoor bloemenshows ter wereld in het Amerikaanse Philadelphia. 

Volledig scherm
Bart Bresser (rechts) is geridderd door burgemeester Otwin van Dijk (midden). © PR

Voor het paviljoen dat door het Ministerie van Economische Zaken in het buitenland werd ingezet tijdens de Internationale Grüne Woche in Berlijn heeft hij de bloemen verzorgd en beurzen in Parijs, Frankfurt, Berlijn, Japan en Hongkong zijn ook door hem aangekleed.

Omdat Bressers zo de Achterhoek in het geheel en Gendringen in het bijzonder positief neerzet, is hij onderscheiden. De gemeente ziet hem als ‘groot voorbeeld voor collega-bloemisten en ondernemers uit andere branches en een ambassadeur voor de bloemenbranche’.

Daarnaast is Bresser al vele jaren voorzitter van de Ondernemersvereniging Gendringen en zet hij zich grenzeloos en vrijwillig in voor vele activiteiten in het dorp. Ook is hij zeer actief in de Festijnencommissie en met het ‘Gendringenplein’ op de Winterfair. ‘Een man die een heel belangrijke bijdrage levert aan de leefbaarheid van het dorp’, concludeert de gemeente.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek