Volledig scherm
Deelnemers in actie tijdens de BlubberRun in 2015. © Archieffoto Jan Houwers

BlubberRun Vorden slaat noodgedwongen jaar over

Met pijn in het hart heeft de organisatie van de BlubberRun Vorden  moeten besluiten het evenement voor dit jaar af te blazen. De elfde editie van dit grootschalige sportieve evenement voor KWF kankerbestrijding staat nu gepland voor 27 oktober 2019.

Volgens de organisatie is een deel van het loopgebied omgevormd van landbouwgrond naar natuurgebied en kan er nog niet verantwoord door deze nieuwe natuur worden gelopen. 'Bovendien is het nog niet bekend wie in de toekomst het beheer gaat voeren over dit natuurgebied'.

Aan de BlubberRun - de start- en finish zijn bij de Lindesche Molen - deden de afgelopen jaren meer dan duizend sportievelingen mee in individueel of teamverband.  De jubileumeditie in 2017 leverde 8130 euro op voor KWF kankerbestrijding.

  1. Langerakse hut Vulcanus vermaard en gevreesd
    PREMIUM

    Langerakse hut Vulcanus vermaard en gevreesd

    DOETINCHEM/LANGERAK - Het faillissement van Vulcanus staat niet op zichzelf. De metaalgieterij kent een roerige geschiedenis in Langerak. Stof, trillingen, geluidsoverlast, stank. Er was de laatste decennia altijd wel een reden te vinden om te klagen over de inmiddels 125 jaar oude gieterij. Maar altijd lukte het directeur/eigenaar Grietinus Kamps om het bedrijf te laten draaien. Zelfs een faillissement in 2004 bracht daar geen verandering in. Er volgde een succesvolle doorstart.

Achterhoek