Het zonnepark bij bedrijventerrein Laarberg tussen Groenlo en Beltrum. Een vergelijkbaar park op 12 hectare tussen Neede en Eibergen dat Kronos Solar wil realiseren, moet aan het uitzicht worden onttrokken.
Volledig scherm
Het zonnepark bij bedrijventerrein Laarberg tussen Groenlo en Beltrum. Een vergelijkbaar park op 12 hectare tussen Neede en Eibergen dat Kronos Solar wil realiseren, moet aan het uitzicht worden onttrokken. © Peter Zandee

Blunder advocaat kan tegenstanders zonnepark Neede opbreken

DEN HAAG/NEEDE – Ontwikkelaar Kronos Solar heeft donderdag tijdens een rechtszaak bij de Raad van State gevraagd om zo snel mogelijk duidelijkheid te geven over de bouw van en een omgevingsvergunning voor een 17 hectare groot zonnepark aan de Ruilverkavelingsweg in Neede.

  1. Afvalinzamelaar uit regio verwacht grote financiële gevolgen door stijgende prijzen: ‘Onheil van buiten’
    PREMIUM
    5

    Afvalinza­me­laar uit regio verwacht grote financiële gevolgen door stijgende prijzen: ‘Onheil van buiten’

    Afvalinzamelaar Circulus verwacht grote financiële gevolgen van de gestegen energie- en brandstofprijzen. De directie van het bedrijf heeft de negen aandeelhoudende gemeenten uit Oost-Nederland geïnformeerd over, zoals het bedrijf zelf zegt, ‘het van buiten komende onheil’. Gemeenten moeten daardoor dit jaar extra geld overmaken, in totaal 1,7 miljoen euro.