Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van Pannekoek uit Vaassen hebben met succes een omleiding aangelegd voor het restwater van de Campina-fabrieken in Lochem en Borculo. Het vervuilde water stroomt nu direct naar een reservoir tussen de Berkel en het Twentekanaal. © eigen foto

Boosdoener van vissterfte in Berkel wordt maandag ontmaskerd

updateDe boosdoener die de vissterfte in de Berkel heeft veroorzaakt, wordt maandag ontmaskerd. Zodra de breuk in de persleiding van de Campina-fabrieken in Lochem en Borculo bloot is gelegd, kan deze worden hersteld.

Medewerkers van Pannekoek uit Vaassen, een aannemersbedrijf in grond-, weg- en waterbouw, hebben vandaag met succes een omleiding aangelegd voor het restwater van de melkverwerker. Deze by-pass voert het vervuilde water naar een reservoir tussen Berkel en Twentekanaal, waarin het waterschap Rijn en IJssel dat tijdelijk kan opvangen.

 1. Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriendelijkheid is voorbij’
  PREMIUM

  Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriende­lijk­heid is voorbij’

  In diverse chatgroepen van de Farmers Defence Force (FDF) neemt de oorlogstaal en actiebereidheid toe. Maandagavond zal de meest radicale boerengroepering koppen tellen voor een gecoördineerde actie om de voedselvoorziening een week voor kerst in Nederland plat te leggen. ,,We kunnen niet anders’’, zegt veehouder Willeam Schoonhoven (41) uit Beemte-Broekland.
 2. Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartkloppingen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’
  PREMIUM
  video

  Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartklop­pin­gen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’

  Boem! Op slag verliefd. Dat werd de Zutphense celliste Manuela Verbeek toen ze bij vioolbouwer Michael van Berkum twee maanden geleden een circa 260 jaar oude Franse cello zag staan. Ze mocht 'm even bespelen en kreeg ‘de bibbers en hartkloppingen’. Manuela wil de cello koste wat kost hebben. Probleempje: hij kost 30.000 euro. En dat heeft ze niet. Manuela houdt een crowdfundingconcert om de cello te bemachtigen.

Achterhoek