Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van Pannekoek uit Vaassen hebben met succes een omleiding aangelegd voor het restwater van de Campina-fabrieken in Lochem en Borculo. Het vervuilde water stroomt nu direct naar een reservoir tussen de Berkel en het Twentekanaal. © eigen foto

Boosdoener van vissterfte in Berkel wordt maandag ontmaskerd

updateDe boosdoener die de vissterfte in de Berkel heeft veroorzaakt, wordt maandag ontmaskerd. Zodra de breuk in de persleiding van de Campina-fabrieken in Lochem en Borculo bloot is gelegd, kan deze worden hersteld.

Medewerkers van Pannekoek uit Vaassen, een aannemersbedrijf in grond-, weg- en waterbouw, hebben vandaag met succes een omleiding aangelegd voor het restwater van de melkverwerker. Deze by-pass voert het vervuilde water naar een reservoir tussen Berkel en Twentekanaal, waarin het waterschap Rijn en IJssel dat tijdelijk kan opvangen.

  1. Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschijnen
    PREMIUM
    Vijf vragen

    Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschij­nen

    Reeën, herten, zwijnen; het aantal wildaanrijdingen loopt op. Vorig jaar telde Stichting Wildaanrijdingen Nederland, die de cijfers bijhoudt voor Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Noord-Holland, al méér dodelijke wildaanrijdingen dan in 2017. Dit jaar lijkt dat aantal weer hoger te worden van 400 naar 500 dode dieren per maand, alleen al in het geregistreerde gebied. Hoe komt dat? Vijf vragen over wilde dieren in het zicht van onze koplampen.

Achterhoek