Het Nederlandse Janssen-vaccin.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Nederlandse Janssen-vaccin. © Rob Engelaar

Boosterchaos: geprikt met Janssen? Dan heb je in Duitsland nu een probleem

Nein! De vrouw is onverbiddelijk. Geen groene vink, maar een rood kruis verschijnt op het apparaat dat mijn QR-code checkt. Dat betekent dat ik de winkel niet in kom. „Maar ik ben volledig gevaccineerd!”, zeg ik. „Sterker nog: ik heb vorige week mijn booster gehad!”

7 reacties

 • Henk Van de Kraats

  1 jaar geleden
  En eerst 1 Jansen en dan een booster van Pfizer? Mag zeker ook niet.
 • Sina Hogeboom

  1 jaar geleden
  Op sommige dingen is Duitsland streng!Een Europa is het helemaal niet en zal het met regels nooit worden!!
 • M.H. van den Brink

  1 jaar geleden
  En maar beweren in de afgelopen tijd dat het in Nederland allemaal te streng was. Slaap lekker door en geef nu maar Europa de schuld. Begin eens met te kijken wat je zelf kunt doen.
 • angelien mulder-hofman

  1 jaar geleden
  Hoe is het mogelijk vorig jaar door de EMA goedgekeurd, Brussel heeft massaal ingekocht en verdeeld over de Europese landen en dan nu zeggen bepaalde landen dat het niet erkend wordt. Dit is toch de reinste discriminatie. Zelf heb ik Janssen gehad en ook Corona, nog niet gebooosterd wat ik ook al niet meer ga doen. Ik laat me niet vol spuiten met van alles en nog wat. Ik wil gewoon een keuze hebben en een normaal leven en geen mrna boven op een eiwit vaccin. Ik wil mijn eigen keuze maken.
 • jos zoet

  1 jaar geleden
  1 Europa? Nein !
 1. Heerde is kampioen, ‘s-Heerenbroek en CSV‘28 beslissen het volgende week en Urk boekt cruciale zege

  Heerde is kampioen, ‘s-Heeren­broek en CSV‘28 beslissen het volgende week en Urk boekt cruciale zege

  Er was uiteindelijk meer moeite voor nodig dan de eerste helft had voorspeld, maar SV Urk boekte een belangrijke zege op Excelsior‘31 en zette daarmee een grote stap richting lijfsbehoud. Dat geldt niet voor Flevo Boys, d‘Olde Veste’54 en VVOG, zij leden een dure nederlaag. ‘s-Heerenbroek en CSV‘28 houden het spannend en ook asv Dronten blijft meedoen om de prijzen. In Heerde mag de vlag al uit.