Volledig scherm
De rechtbank in Zutphen. © Bertjan Kers/BD

Bouwbedrijf Te Brake failliet: voor 9 bouwvakkers volop belangstelling

LIEVELDE - Bouwbedrijf Te Brake uit Lievelde is dinsdag failliet verklaard door de rechter in Zutphen. Er werken 9 mensen bij het bedrijf. Maar over de toekomst van deze mensen hoeft niemand zich zorgen te maken, volgens curator Tian Herstel: ,,Voor goede vaklui is grote belangstelling.”

De tijden zijn veranderd, zegt Herstel: ,,Tijdens de crisis waren er zorgen voor het personeel. Nu willen bedrijven graag medewerkers overnemen. En ook voor de overname van projecten is belangstelling.” 

Te Brake, een familiebedrijf dat bestaat sinds 1924, had sinds 7 augustus uitstel van betaling. De surseance bood geen soelaas en daarom vroeg Herstel dinsdag het faillissement aan. 

Flinke schulden

Te Brake is in 2017 vanuit de familie overgegaan naar de huidige eigenaar. Het bedrijf kampt met flinke schulden, zowel bij toeleveranciers en de Belastingdienst. Volgens Herstel komt deze schulden voort uit de overname, die veel tijd en geld kostte. 

Herstel sluit een overname van het bedrijf niet uit. ,,Maar de focus ligt op het onderbrengen van de bouwprojecten", zegt Herstel. ,,Sommige zijn net begonnen, andere bijna afgerond. Voor deze projecten, veelal woningbouw in de Achterhoek, zoek ik een partij.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek