Volledig scherm
Brand in Eibergen © News United/112 Achterhoek Nieuws

Brandweer lang bezig met nablussen bij brand autobedrijf Eibergen

UPDATEEIBERGEN - De brandweer is zondagmorgen bij de felle binnenbrand in een autobedrijf in Eibergen lang bezig geweest met nablussen, omdat het vuur tussen plafonds bleef smeulen.

De brand woedde bij autobedrijf Auto Oost aan de Kiefteweg in Eibergen. De brandweer in Eibergen werd zondagmorgen even voor zeven uur gealarmeerd en rukte uit met twee tankautospuiten. „Omdat het om een industriepand gaat is er meteen opgeschaald naar ‘middelbrand’”, zegt persvoorlichter Frank Lutke Schipholt van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. Dat betekent dat ook de hoogwerker van de brandweer uit Winterswijk werd opgeroepen.

Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit het dak en werd nog verder opgeschaald naar ‘grote brand’. Omliggende korpsen kwamen ook ter plaatse, waaronder de brandweer uit Groenlo en Ruurlo. Er kwamen in totaal drie tankautospuiten, twee watertankwagens, een waterpompwagen en een hoogwerker ter plaatse.

Volledig scherm
© brandweer Eibergen

Veel rook

Er kwam veel rook vrij bij de brand, die over Eibergen trok. De brandweer waarschuwde inwoners van Eibergen ramen en deuren dicht te houden, al zijn er volgens de woordvoerder geen schadelijke stoffen vrijgekomen. Zowel de Kiefteweg als de Groenloseweg werden vanwege de rook en bluswerkzaamheden afgesloten voor al het verkeer. De politie leidde het verkeer om.

„De brand was snel onder controle. Rond 8.50 uur kon de officier het sein brand meester geven. Het bleek om een felle binnenbrand te gaan, waarbij de vlammen door het dak heen sloegen. Het pand is niet helemaal in de as gelegd, al is er natuurlijk wel forse schade”, aldus de brandweerwoordvoerder.

Wel is de brandweer nog lang bezig geweest met nablussen. „Het pand was meerdere malen verbouwd en er waren hierdoor meerdere plafondlagen ontstaan, waarbinnen het vuur bleef smeulen en telkens weer oplaaide. Met behulp van de hoogwerker en een warmtebeeldcamera hebben we alle brandhaarden op kunnen sporen en kunnen blussen.”

Schade

Over de hoogte van de schade kan de Lutke Schipholt nog niet veel zeggen. „Het ging om een garagebedrijf en handelaar in tweede hands auto’s. Er stonden auto’s binnen en het pand is zwaar beschadigd. Maar de schade moet eerst in kaart gebracht worden.”

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De brandweer en technische recherche gaan daar onderzoek naar doen. 

Achterhoek