Bas Voortman (links) en Wouter Emsbroek van de vrijwillige brandweer Eibergen bieden paasemmertjes met bloembollen en chocolade aan zorgpersoneel Estinea aan om hen zo hart onder de riem te steken in coronatijd.
Volledig scherm
Bas Voortman (links) en Wouter Emsbroek van de vrijwillige brandweer Eibergen bieden paasemmertjes met bloembollen en chocolade aan zorgpersoneel Estinea aan om hen zo hart onder de riem te steken in coronatijd. © Lars Smook

Brandweerlieden bezorgen zorgverleners in Eibergen opstekertje voor Pasen

EIBERGEN - „Een Góede Vrijdag en onze complimenten voor een fijne Pasen!” De brandweervrijwilligers Wouter Emsbroek, Bas Voortman en Chris Woithon komen als goede buren van de brandweerkazerne aan de overkant aan de deur bij de woongroep van zorginstelling Estinea. 

De hulpverleners houden corona-veilige afstand, maar hun boodschap is niet minder persoonlijk: voor elke zorgcollega een fleurig c.q. smakelijk ‘paasemmertje’. Binnen de ‘club’ van de brandweerpost Eibergen zijn ze ervoor met de pet rondgegaan.

Verantwoordelijkheid

„Wouter Emsbroek kwam met het idee, maar als vrijwilligers hadden we direct zoiets van: ja, dat hebben ze verdiend, die toppers in de zorg”, zegt de Eibergse brandweerpostcommandant Chris Woithon. 

„Door de coronaviruscrisis zitten de zorgcliënten geïsoleerd. En komt nóg meer op de schouders van de zorgverleners. Ongerustheid, verantwoordelijkheid ten aanzien van optimaal veiligheidsregels in acht nemen naar kwetsbare mensen toe, noem maar op. Daarom proberen we hen ondanks alles met onze actie voor Pasen een beetje een feestelijker gevoel te bezorgen.”

Estinea en Livio

De brandweervrijwilligers gaan in Eibergen bij zowel Estinea als Livio langs: na de woonvoorziening op  de hoek van de Groenloseweg-Vogelenzangstraat ook bij woonzorgvoorziening De Meergaarden en een aangrenzende  zorgvoorziening voor mensen met een beperking. In totaal hebben de brandweervrijwilligers 110 emmertjes gevuld met een lentegroet in bloembollen, én chocolade.

Achterhoek