Volledig scherm
De gedecoreerde brandweervrijwilligers Henny ten Els (m) en Rob Dimmendaal (r) naast postcommandant Harold van der Neut. © Peter Zandee

Brandweervrijwilligers Henny ten Els en Rob Dimmendaal koninklijk onderscheiden

NEEDE - De Needse brandweervrijwilligers Henny ten Els (56) en Rob Dimmendaal (47) hebben zaterdagavond aan het begin van het eindejaarsfeest van de Needse brandweer een koninklijke onderscheiding ontvangen. Burgemeester Joost van Oostrum speldde de beide brandweermannen hun ‘lintje’ op.

Ten Els en Dimmendaal zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Beiden zijn afgelopen jaar het moment gepasseerd dat ze zich al 20 jaar inzetten als hulpverlener bij de brandweer. In zijn toespraak richtte burgemeester Van Oostrum zich in café De Kroeg tot alle brandweervrijwilligers en hun partners. Hij ging in op de onzekerheid waarin de brandweerorganisatie verkeert in het kader van de reorganisatie van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) waaronder de Achterhoekse brandweer valt. 

Raadsel

„Ook voor mij is het nog één groot raadsel hoe het in VNOG-verband verder gaat”, aldus Van Oostrum. „In januari volgt nog een bestuurlijk besluit over de toekomst van de VNOG. Zo heel veel valt niet meer te bezuinigen op materiaal. Op het terrein van wat genoemd wordt ‘rubber en blik’ valt nog veel te verhapstukken, maar ik zou als fout grapje kunnen zeggen: er staat niet zoveel meer in de garage van de brandweerpost Neede.”

Volledig scherm
De vrijwilligers van de post Neede van de vrijwillige brandweer. © Peter Zandee

Achterhoek