Cafe de Zwaan in Bredevoort kreeg twee jaar geleden nog een nieuw geschilderde zwaan boven de voordeur.
Volledig scherm
Cafe de Zwaan in Bredevoort kreeg twee jaar geleden nog een nieuw geschilderde zwaan boven de voordeur. © Jan Ruland van den Brink

Bredevoorts café De Zwaan dicht; boeken en curiosa te koop

BREDEVOORT - Paul Koot stopt met zijn Bredevoortse café De Zwaan. Hij is dit weekeinde voor het laatst open, daarna is hij tot het pand op de hoek van de Prinsenstraat en Landstraat is verkocht, nog aanwezig om de boeken en curiosa uit het café te verkopen.

 1. Van dichte poort in Beltrum naar het betaalde voetbal: Arbiter Martijn Vos maakt entree in profwereld
  PREMIUM

  Van dichte poort in Beltrum naar het betaalde voetbal: Arbiter Martijn Vos maakt entree in profwereld

  De dichte poorten in Beltrum vormden eind 2011 geen enkel beletsel voor de fluitende tiener Martijn Vos. Zijn debuut als 16-jarige scheidsrechter in de krochten van het amateurvoetbal vormde de aftrap van een carrière die een ongekende vlucht nam en morgen van een eerste kroon wordt voorzien. De 26-jarige Warnsvelder debuteert als arbiter in het betaalde voetbal bij Jong FC Utrecht en TOP Oss.
 2. Zzp-huizen in Lochem: uniek voor Nederland maar wie gaat er wonen?
  PREMIUM

  Zzp-hui­zen in Lochem: uniek voor Nederland maar wie gaat er wonen?

  Van de 24 woon-werkwoningen die naast de Aldi aan de Berkel in Lochem verrijzen, zijn er sinds de start van de verkoop ruim twee jaar geleden slechts drie verkocht. De straat speciaal voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) is uniek in Nederland. Maar de aanvullende eisen zijn wellicht een struikelblok voor potentiële gegadigden. ,,Deze constructie geeft ellende’’, vreest hoogleraar woningmarkt Peter Boelhouwer.

Achterhoek