Brood van Achterhoeks meel dat ‘smaakt als een gebakje’ gaat op voor wereldtitel in Parijs
SILVOLDE/ DIDAM - Een puur Achterhoeks brood, gemaakt van meel dat in de Achterhoek is verbouwd én gemalen, dingt in Parijs mee naar de wereldtitel broodbakken. Het meel komt van rode emmer, een oud tarweras dat in Silvolde is aangeplant. De kwaliteit en smaak zijn uitzonderlijk, zegt oud-bakker Hans Som uit Didam.
,,Het brood heeft een totaal andere smaak dan normaal brood. Het is net een gebakje”, zegt Som.
De Didammer weet waar hij over praat, hij was afgelopen jaren trainer en coach van Nederlandse teams voor de kampioenswedstrijden brood bakken. Nu begeleidt hij in een andere functie de jonge bakkers naar het WK Boulangerie in Parijs, eind maart.
Terwijl Nederland twintig jaar geleden nog het niveau van een ontwikkelingsland had als het op brood bakken aankomt, scoort ons land hoog. De laatste jaren haalden de teams die hij coachte de finale, met als hoogtepunt een wereldkampioenschap in 2018.
We hebben wat smaak en het eiwitgehalte betreft topkwaliteit
De Didamse brooddeskundige ziet een nieuwe kans op de titel met het Achterhoekse brood, de jonge bakkers moeten in ieder geval de finale kunnen halen met hun creatie, gemaakt met graan dat in Silvolde is verbouwd en in Vragender tot meel is gemalen.
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer