De Vloedstegenbrug in de oude N18 is afgesloten voor zwaar verkeer. In Rietmolen wordt gevreesd voor sluipverkeer, nu ook de N315 tussen Rietmolen en Neede dicht is.
Volledig scherm
De Vloedstegenbrug in de oude N18 is afgesloten voor zwaar verkeer. In Rietmolen wordt gevreesd voor sluipverkeer, nu ook de N315 tussen Rietmolen en Neede dicht is. © Peter Zandee

Brug eruit, weg op de schop: zorgen om veiligheid en sluipverkeer op wegen in en om Rietmolen

RIETMOLEN/HAAKSBERGEN - Waarom kan er niet tijdelijk een noodbrug worden aangelegd? Wie betaalt de schade aan sluipwegen en hoe zit het met de veiligheid? De afsluiting van de Vloedstegenbrug roept bij de gemeente Haaksbergen vragen op. Ondertussen vreest men in Rietmolen sluipverkeer.

 1. Omstreden zoekgebied Voorster Klei voor windmolens tot 2030 uitgesloten, maar daarna wordt het onzeker
  PREMIUM

  Omstreden zoekgebied Voorster Klei voor windmolens tot 2030 uitgeslo­ten, maar daarna wordt het onzeker

  Het zoekgebied voor windmolens in het buitengebied bij de Voorster Klei is tot 2030 uitgesloten. Dat staat in het ontwerp van de Regionale Energie Strategie van de Cleantech Regio die vandaag publiek is geworden. Er zijn te veel ecologische belemmeringen. Omwonenden en raadsleden vertrouwen het niet helemaal. ,,Waarom zijn die belemmeringen er na 2030 opeens niet meer?’’
 2. ‘Als ik uitleg waar ik woon, zeggen mensen ‘oh, het ´meistershuus’’
  PREMIUM
  vrogger en now

  ‘Als ik uitleg waar ik woon, zeggen mensen ‘oh, het ´meisters­huus’’

  GAANDEREN - Ze fietsten er in 1987 langs en waren direct gecharmeerd van het huis. ,,Maar we dachten ook ‘dat kunnen we nooit betalen’. We waren voor een huis aan het sparen, maar in die tijd stegen de huizenprijzen sneller dan je kon sparen”, vertelt Ernst Jan de Heer (68). Toch werden hij en zijn echtgenote Joke Colenbrander (61) eigenaar van het huis aan de Kerkstraat in Gaanderen.
 1. Kiki’s grote liefde pleegde plotseling zelfmoord
  Play

  Kiki’s grote liefde pleegde plotseling zelfmoord

 2. Bèèèh! Schapen tussen woningen blijven vast beeld in Zutphen
  Play

  Bèèèh! Schapen tussen woningen blijven vast beeld in Zutphen

Achterhoek