Volledig scherm
PREMIUM
Bureau Drugszaken staat met een hennep- en amfetaminecontainer bij ’t Spieker. © Frans Nikkels

Bureau Drugszaken over drugslaboratoriums: ‘Het gebeurt ook hier om de hoek, in Berkelland’

EIBERGEN - Hoe zie je of ergens een drugslab of een hennepkwekerij wordt gerund? Het zit’m vaak in kleine dingen, zegt Johan Warmerdam van Bureau Drugszaken. „Als er meerdere magnetrons naar binnen worden gedragen, en het is geen cateringbedrijf, dan is dat verdacht.”

Een stuk of vier magnetrons staan in de cocaïnewasserij. Johan Warmerdam heeft hem nagebouwd in de container, waar hij voorlichting geeft over ondermijning. De drugs komen niet meer alleen verstopt in bananendozen ons land binnen, legt hij uit. „Cocaïne wordt ingewassen in kleding, en er hier weer uitgewassen, met heel veel aceton. Vervolgens gaat het in magnetrons om te drogen. Of in oude centrifuges.”

  1. Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files
    Update | Video

    Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files

    Op meerdere plekken liep het verkeer vanavond in de avondspits vast op de A1. In alle gevallen was sprake van ongelukken, die voor lange files zorgden. Op een gegeven moment meldde de ANWB een extra reistijd van 90 minuten. Bij Holten raakte de bestuurder van een personenauto ernstig gewond na een botsing met de vangrail. Ook was er een melding van ernstige verkeershinder bij de Voorthuizen in de rijrichting Apeldoorn.

Achterhoek