Volledig scherm
© Cees Elzenga/hetoog.nl

Buren boos over Have a Nice Day in Borculo

BORCULO - Waarom spreekt de gemeenteraad van Berkelland zich nog voor de evaluatie positief uit over het Have a Nice Day Festival? Dat vragen boze omwonenden zich af.

Buurtbewoners van het openluchttheater Galgenveld in Borculo zijn verbijsterd over het feit dat de Berkellandse politiek zich deze week in de raadscommissie positief uitsprak over het Have A Nice Day Festival, dat in augustus voor het eerst in Borculo werd gehouden.

Stemmingmakerij

In een brief aan de gemeente vragen ze zich af hoe het kan de Berkellandse politieke partijen zich nog voor de evaluatie al tot die conclusie kunnen komen. „Dat de raad zich uitspreekt zonder de volledige informatie te kennen vinden wij zeer kwalijk. Stemmingmakerij!”, aldus één van de omwonenden.

Verbijsterd

Ook zijn ze verbijsterd dat Geurt Kersjes van HAND mocht inspreken om die steun te krijgen. Het onderwerp stond namelijk helemaal niet op de agenda van de vergadering. En volgens de gemeentelijke verordening mogen burgers dan helemaal niet inspreken. Eerder werden om die reden al andere insprekers geweigerd.

De griffie van Berkelland heeft deze ‘omissie’ toegegeven en toegezegd dat de tekst van de verordening zo wordt aangepast, dat deze regel alleen bij raadsvergaderingen geldt, zoals in de praktijk al het geval is.

Achterhoek