Drukte bij buslijn (6)51 richting Doetinchem.
Volledig scherm
PREMIUM
Drukte bij buslijn (6)51 richting Doetinchem. © Theo Kock

Bus vanuit Vorden vaak te vol: mensen blijven staan bij halte terwijl bus langsrijdt

Het is proppen geblazen op bus 51 van Vorden naar Doetinchem. Vooral in de ochtend en als het regent. Soms is het zo druk, dat de buschauffeur doorrijdt zonder te stoppen. Er rijdt een extra bus met een ander lijnnummer, maar bijna niemand weet dat die dezelfde route rijdt. 

Te laat komen op school door een te volle bus en een buschauffeur die je laat staan. Niet omdat je te laat bij de bushalte was. Een slappe smoes, zullen docenten zeggen, maar voor de reizigers van lijn 51 is het werkelijkheid.

Het overkwam Floris Boschloo (16) uit het Gelderse Hengelo vorige week. Bij de halte bij het gemeentehuis in Hengelo paste hij er niet meer bij en liet de buschauffeur hem staan. ,,Voor mij was het de eerste keer”, zegt Boschloo. ,,Maar het is wel vaker voorgekomen dat mensen niet konden instappen omdat de bus zo druk was”.

Boschloo had geluk en kon met een andere bus mee. In de ochtend rijdt driemaal lijn 651 als extra bus naar Doetinchem. Maar veel mensen weten niet van het bestaan van deze lijn, blijkt bij navraag onder reizigers.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Herman zit woensdag alleen thuis als hij 100 jaar wordt: ‘Ik wilde een zaaltje afhuren, maar dat mag helaas niet van Rutte’
  PREMIUM

  Herman zit woensdag alleen thuis als hij 100 jaar wordt: ‘Ik wilde een zaaltje afhuren, maar dat mag helaas niet van Rutte’

  Herman de Grijff wordt woensdag 100 jaar. De Zutphenees had dat groots willen vieren, maar zit vanwege de coronacrisis alleen thuis als hij de eeuw aantikt. Geen feestje dus voor Herman en dat spijt hem zeer. Zijn jongste zoon Martin maakte een Facebookpagina - ‘Opa De Grijff’ - om zijn vaders leed te verzachten. Daar kunnen mensen hun felicitaties en berichten kwijt.
 2. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
  VIDEO

  Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

  De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

Achterhoek