Buurtgenoten willen hotel Albergen kopen om COA buiten de deur te houden: ‘Als we met de pet rondgaan is er zo genoeg geld’

met videoOndernemers uit Albergen proberen landhotel ’t Elshuys op de valreep voor de neus van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) weg te kapen. Dat zeggen John de Vries en Hennie de Haan namens omwonenden van het hotel, waar mogelijk tweehonderd asielzoekers een plek krijgen.

66 reacties

 • HAM Boelens

  1 maand geleden
  Als we nu eens allemaal bedenken. Wat we WEL kunnen doen. Kijken waar WERK is. Een schooltje oprichten. Er zijn ook leraren die de boel op orde kunnen houden. Laat ze verkassen in Delft om te werken. Laat ze werken. Dan heb je 2 vliegen in één klap. In Delft is een opvang van 220. Daar zijn kassen voor tuinbouw en altijd mensen tekort. Geen ruzie. Enz. Misschien komt hier een huisarts uit, leraar, melkboer. Arts en tandarts en mensen die verstand hebben van organisaties. Help gewoon!!!
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @ Arend van Faassen, je hoeft geen Telegraaf te lezen maar zou eens kunnen kijken naar wat informatieve programma’s waarin hij ook regelmatig te zien is. Rare conclusie dat als de een onbetrouwbaar is de ander dat dus ook is.
 • Arend van Faassen

  1 maand geleden
  Evert de kraan dichtdraaien is geen kwestie van durven, maar van kunnen. Wie kan bv Poetin, Assad, Arabische sjeiks etc. stoppen.
 • Erik Biesemaat

  1 maand geleden
  @ Arend, ho ho, voordat de indruk ontstaat dat ik dat subversieve blaadje zou lezen: die Paul Jansen zit wel eens in (politieke) praatprogramma’s. Vandaar dat de naam mij wel iets zei. @ jos zoet, koop is inderdaad rond: door het COA!!
 • jos zoet

  1 maand geleden
  En... Koop al rond ? Ik hoop het...
 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’