Het voormalige café de Paasberg in Terborg wordt omgebouwd tot groepsaccomodatie en woonhuis.
Volledig scherm
Het voormalige café de Paasberg in Terborg wordt omgebouwd tot groepsaccomodatie en woonhuis. © Jan Ruland van den Brink

Café de Paasberg in Terborg wordt logeerhuis voor groepen

TERBORG - Het voormalige café de Paasberg in Terborg krijgt een nieuwe bestemming. De gemeente Oude IJsselstreek gaat akkoord met plannen voor een kleinschalige groepsaccommodatie met bijbehorend woonhuis. Met deze plannen blijft het karakteristieke pand grotendeels behouden.

Het café staat al jaren leeg. Tot groot verdriet van veel Terborgenaren. Plannen om het pand te slopen en plaats te laten maken voor appartementen zorgde ruim tien jaar geleden nog voor een storm van protest. Daarna bleef het stil. 

Groene karakter

Het college van burgemeester en wethouders wil nu wel medewerking verlenen, omdat de karakteristieke uitstraling van het gebouw in stand blijft. Ook wordt de oppervlakte niet vergroot, waardoor het groene karakter van de omgeving niet aangetast wordt. 

De komende tijd zal de initiatiefnemer zijn plan verder uitwerken en kan de benodigde planologische procedure en het vergunningstraject doorlopen worden. De ondernemer heeft al een vergelijkbare accommodatie in Gaanderen, boerderij de Ganderhoeve waar groepen van zes tot twaalf personen kunnen logeren.

Achterhoek