De Zwarte Cross Camping is voortaan voor 18 jaar en ouder.
Volledig scherm
De Zwarte Cross Camping is voortaan voor 18 jaar en ouder. © Jan Ruland van den Brink

Camping Zwarte Cross verboden toegang voor minderjarigen

LICHTENVOORDE – Overnachten op de camping van de Zwarte Cross is er niet meer bij voor minderjarigen. Het festival heeft de huisregels aangepast. De camping en het rennerskwartier zijn voortaan alleen toegankelijk voor bezoekers van achttien jaar en ouder. Minderjarigen, zelfs als ze vergezeld zijn door hun ouders, moeten op de festivaldagen samen met de dagbezoekers het Zwarte Crossterrein weer verlaten. 

De organisatie laat weten dat kinderen op de rest van het festivalterrein nog wel toegang hebben. ‘Onze beweegredenen om geen minderjarigen meer toe te laten op onze campings, hebben betrekking tot het vervullen van onze zorgplicht en de daarbij behorende aansprakelijkheden’, schrijft de organisatie op Facebook.

‘Wij begrijpen uiteraard volkomen dat wij een groep jonge Zwarte Crossers enorm teleurstellen met dit besluit. Wij hopen ook van harte op begrip voor deze - in onze ogen - logische keuze. De Zwarte Cross is en blijft verder natuurlijk een feest voor iedereen, ongeacht leeftijd, gewicht, geur, kleur en seksuele voorkeur.’

Brommerklasse

De leeftijdsgrens in het rennerskwartier is overigens niet van toepassing op deelnemers van de Brommerklasse. Daar blijft de minimumleeftijd op 16+ liggen.

Achterhoek