Volledig scherm
Verkiezingsbord bij 't Spieker in Eibergen, met Johan Vennevertloo op CDA-affiche voor de waterschapsverkiezingen van maart. © Peter Zandee

CDA bijt spits af in Berkelland met verkiezingscampagne

EIBERGEN/BORCULO   - Niet als ‘postzegel met de koning’ in de rechterbovenhoek, maar links bovenin. De campagneplakkers van het CDA zoeken er geen hogere politieke symboliek achter, maar beginnen gewoon te plakken waar je op een vel papier begint te schrijven...

Op de verkiezingsborden zoals die inmiddels een week of twee op vertrouwde plekken staan waar steeds in aanloop naar verkiezingen reclame wordt gemaakt voor wat er te kiezen valt, bijt in Berkelland het CDA het spits af. Zaterdag zijn de plakkers al rondgeweest, met affiches voor de waterschapsverkiezingen. Met daarop voor het Waterschap Rijn en IJssel de twee Berkellandse kandidaten: Agnes Gunnewijk uit Beltrum die op plek 2 staat, en Rietmolenaar Johan Vennevertloo op positie 5.

“We hangen 'n beetje topografisch gesorteerd", lacht Vennevertloo desgevraagd. “Ik ben er zelf niet bijgeweest, toen er werd geplakt. Zaterdag stond voor mij het partijcongres op de agenda. Maar globaal zul je dichter bij Beltrum Agnes op de borden zien hangen en richter bij Rietmolen mij...”

Maandagmiddag kregen de CDA-kandidaten gezelschap van affiches van de Partij voor de Dieren (PvdD), met de slogan ‘Alle Beestjes Tellen Mee'.

Achterhoek