Wim Wassink, fractievoorzitter van het CDA in Winterswijk.
Volledig scherm
Wim Wassink, fractievoorzitter van het CDA in Winterswijk. © Jan Ruland van den Brink

CDA heeft bedenkingen bij Tannemaat als wethouder van Winterswijk

WINTERSWIJK - Het CDA in Winterswijk heeft bedenkingen bij de benoeming van Henk Jan Tannemaat als wethouder. De kans is groot dat een aantal fractieleden van het CDA donderdagavond tijdens de raadsvergadering tegen zal stemmen.

 Henk Jan Tannemaat (Winterswijks Belang) volgt de vorige week opgestapte Wim Aalderink op. Het CDA heeft grote moeite met de benoeming, zegt fractievoorzitter Wim Wassink. Vorig jaar kwamen het CDA en Winterswijks Belang in Winterswijk hevig met elkaar in botsing en stapte het CDA uit het college. ,,We vragen ons af of Tannemaat boven de partijen kan staan", zegt Wassink. ,,Hij wil ons niet eens meer een hand geven. En de vraag is of hij wel capabel is, want hij heeft ooit gezegd niet alle stukken te lezen. Hij profileert zich als verbinder, maar daar merken wij weinig van.”

Gelaten reactie

Henk Jan Tannemaat reageert gelaten op de kritiek van het CDA en gaat inhoudelijk niet op de verwijten in. ,,Iedereen mag vinden wat hij wil. Als wethouder ben ik er er straks voor heel Winterswijk en voor alle inwoners. En ik ben er ook voor het CDA.”  

De andere twee oppositiepartijen in de raad, D66 en Voor Winterswijk, zullen wel instemmen met de benoeming van Tannemaat als de nieuwe wethouder. 

Vrij om voor of tegen te stemmen

Op Twitter en Facebook liet het CDA afgelopen weekeinde weten vooral te hopen op de terugkeer van de WB-wethouder Rik Gommers. ,,Dat was een knipoog", verklaart Wassink achteraf. 

Dinsdagavond is in de zevenkoppige CDA-fractie gesproken over wat iedereen gaat stemmen. ,,Iedereen heeft moeite met Tannemaat, maar iedereen is vrij om voor of tegen te stemmen. Wat ik zelf ga doen? Ik weet het nog niet zeker.” Mocht hij tegenstemmen dan zal hij desondanks na afloop Tannemaat feliciteren en succes wensen.

Achterhoek