Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Celstraf voor beroving van 1300 euro en verschillende spullen na gay-contact

TERBORG - Een 30-jarige man uit Terborg is donderdag veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk, omdat hij 17 maart na een gay contact in Doetinchem zijn gastheer met een mes beroofde.

De man belde aan bij de woning, waarna direct een verhit spel plaatsvond. Volgens de aangever hadden ze kort daarvoor via een chatsite afgesproken. Na gedane zaken gingen de mannen slapen. Maar bij het wakker worden pakte de bezoeker een mes en zette dat op de keel van zijn gastheer.

Hij ging er vandoor met sleutels, telefoon en spullen, en pinde voor 1300 euro met de pincode die hij afdreigde.

‘Ik had scooterpech’

De verdachte bekent het verhaal, inclusief de seks, maar bestrijdt een ding: dat hij de afspraak de avond ervoor via een gay sekssite maakte en er naar toe ging met seks als doel.

,,Ik kreeg hier vlak bij scooterpech en ken niemand anders in de buurt. Hem kende ik toevallig en ik wist dat hij hier woonde. Hij bleef aan me plukken en wilde mij geen geld lenen voor mijn scooterpech”, zei de man. ,,Ik raakte in paniek, ik wist niet wat ik daar allemaal aan het doen was.”

Spijt

De man kampt met verslaving en zwakkere begaafdheid en heeft veel spijt. De voorwaarde bij de voorwaardelijke straf is dan ook dat hij zich laat behandelen.

De straf was even hoog als de officier van justitie had geëist.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek