Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Celstraf voor man uit Gendringen die zijn stiefdochter (10) langdurig misbruikte

GENDRINGEN - Een 53-jarige man uit Gendringen zijn stiefdochtertje (10) drie jaar heeft misbruikt, is woensdag in Zutphen veroordeeld tot 3,5 jaar cel, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Het meisje werd tenminste drie jaar misbruikt, vindt de rechtbank in Zutphen bewezen.

Dat kwam allemaal uit toen het meisje er in april 2019 met vriendinnen over praatte, zo bleek op de rechtszitting in Zutphen twee weken voor de uitspraak. De vriendinnen stapten naar de pedagogisch hulpverlener op school, die het meisje overtuigde om het aan haar moeder te vertellen.

Toen zij dat deed per app, gaf de stiefvader toe dat hij haar misbruikte en schakelde hij hulp in. In september werd hij vastgezet.

Schadevergoeding

Deskundigen ontdekten bij de man een pedofilie stoornis, die helaas is uitgemond in pedoseksualiteit: echt seks hebben met het kind. De stiefvader, die daarom verminderd toerekeningsvatbaar wordt gevonden, heeft nog meer misbruik bekend, dan het meisje zelf had aangegeven.

Om te voorkomen dat hij nog een keer de fout in gaat , wil de rechtbank dat de man een behandeling ondergaat en 5 jaar wordt begeleid door de reclassering. Ook krijgt hij een contactverbod met het slachtoffer en moet hij zijn stiefdochter een schadevergoeding van ruim 7.500 euro betalen.

 De aanklager had voor de rechtbank in Zutphen 4 jaar cel, waarvan 1 jaar voorwaardelijk geëist

Achterhoek