Op de informatieavond in Vragender stond buiten een container waarin werd getoond hoe een cocaïnewasserij er van binnen uitziet.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de informatieavond in Vragender stond buiten een container waarin werd getoond hoe een cocaïnewasserij er van binnen uitziet. © Jan Ruland van den Brink

Coke-criminelen bleven slapen in drugslab Vragender

VRAGENDER - De criminelen die verantwoordelijk zijn voor het drugslab dat eind januari werd ontdekt in een boerenschuur in het buitengebied van Vragender, bleven slapen in het laboratorium dat was ingericht als cocaïnewasserij. ,,Het lab had zeven verschillende ruimtes, waaronder een slaapkamer. Daar bleven de drugscriminelen slapen.”

Dat zei wijkagent Stephan van Beckhoven woensdag tijdens een informatieavond in Vragender naar aanleiding van de vondst van het drugslab, dat was ingericht als cocaïnewasserij.

Daarin worden de drugs, met behulp van chemicaliën, gehaald uit de producten waarin ze naar Nederland zijn gesmokkeld. Bijvoorbeeld kleren. Waarin de cocaïne in Vragender verstopt zat kon Van Beckhoven niet zeggen. ,,Omdat het onderzoek nog volop loopt”, zei hij.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek