Klussers gaan de huurwoningen controleren en reparaties uitvoeren tussen het vertrek van de oude huurder en de komst van de nieuwe.
Volledig scherm
Klussers gaan de huurwoningen controleren en reparaties uitvoeren tussen het vertrek van de oude huurder en de komst van de nieuwe. © ROBIN UTRECHT

Coöperaties Achterhoek zetten woningen weer te huur

DOETINCHEM - De Achterhoekse woningcoöperaties zetten volgende vanaf volgende week weer vrijgekomen woningen in de verhuur. Eerder was besloten tot een tijdelijke verhuurstop vanwege de coronacrisis.

Het gaat om Wonion, Sité woondiensten, ProWonen en De Woonplaats. De coöperaties  zetten hun woningaanbod op een vaste website: www.thuisindeachterhoek.nl. Op deze website werden nauwelijks tot geen woningen meer aangeboden. Maar dat gaat dus veranderen. 

Vanaf 7 april is het actuele aanbod weer op de site terug te vinden. Wel is bekeken hoe voorkomen kan worden dat mensen met elkaar in contact komen. De coöperaties hebben een aangepaste procedure ontwikkeld, waarbij rekening wordt gehouden met de voorschriften van het RIVM.

Check

De woningen worden voordat ze in de verhuur gaan door een aannemer gecheckt op noodzakelijke reparaties. Deze worden uitgevoerd in de lege woning om mens-tot-mens contact te voorkomen. Op deze manier kunnen woningzoekenden toch geholpen worden aan een woning.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek