Mensen moeten hun medicijnen van het tafeltje pakken bij de Apotheek Hummelo en Keppel, die daar door medewerkers door et open raam worden neergelegd.
Volledig scherm
Mensen moeten hun medicijnen van het tafeltje pakken bij de Apotheek Hummelo en Keppel, die daar door medewerkers door et open raam worden neergelegd. © Theo Kock

Corona-maatregel apotheek: medicijnen door het raam en paracetamol op rantsoen

HOOG-KEPPEL - Medicijnen worden door het open raam op een tafeltje gelegd, waar klanten ze vervolgens van af pakken. En paracetamol is op rantsoen: twee doosjes per klant. Het zijn de maatregelen die de apotheek Hummelo en Keppel heeft genomen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Om handcontact zoveel mogelijk te voorkomen, worden de medicijnen door medewerkers via het open raam op het tafeltje gelegd. Klanten moeten de pillen en poeders daar van af pakken. ,,Het raam is niet verder open dan strikt noodzakelijk”, zegt apotheker Annegret Koldewijn.

De maatregelen zijn genomen in overleg met de huisartsen, die samen met de apotheek huizen in het gebouw in Hoog-Keppel zitten. Hiermee wordt de toeloop in het pand beperkt tot een minimum. De huisartsen zelf laten ook alleen nog maar patiënten toe als dat hoogst noodzakelijk is.

De apotheker merkt verder dat mensen medicijnen willen hamsteren, maar geven niet meer mee dan nodig. Bovendien is er een run op paracetamol en is dat nu op rantsoen (maximaal twee doosjes per klant) om snelle uitverkoop van de voorraad te voorkomen.

  1. LIVE | Corona in de regio: Speciale winkelwagen-wasstraat in Bathmen en de legotheek in Eefde is hot

    LIVE | Corona in de regio: Speciale winkelwa­gen-was­straat in Bathmen en de legotheek in Eefde is hot

    Na topoverleg maakt het kabinet vandaag bekend tot wanneer de coronamaatregelen verlengd worden. Om 19:00 geeft Mark Rutte samen met minister de Jonge een persconferentie. Ondertussen maakt het coronavirus meer slachtoffers in Nederland. Zo worden verzorgingstehuizen in Oost-Nederland keihard getroffen. Inmiddels zijn van de zeventig bewoners acht mensen overleden en zijn tenminste 23 mensen besmet. Volg alle ontwikkelingen in onze regio ook vandaag weer in dit liveblog.

Achterhoek