Volledig scherm
De Arriva- Annemarie Jorritsma gaat in Friesland rijden. © Jan Ruland van den Brink

De ‘Annemarie Jorritsma’ en ‘Simon Tahamata’ gaan in Friesland rijden voor Arriva

DOETINCHEM - Het Arriva treinstel met de naam Annemarie Jorritsma verkast in september van de Achterhoek naar Friesland. Arriva zet treinstellen uit het gebied Achterhoek-Rivierenland in het noorden in om daar de vloot te kunnen herstellen en vernieuwen. Op het traject Winterswijk Arnhem en Arnhem-Tiel worden ter vervanging treinstellen van vervoerder Breng ingehuurd.

Naast de Jorritsma, een zogeheten GTW- trein(GelenkTriebWagen) met drie compartimenten van het Zwitserse bedrijf Stadler, gaat ook de Simon Tahamata (twee compartimenten) die normaliter op en neer pendelt tussen Arnhem en Tiel naar Friesland.  

Extra capaciteit

Arriva heeft extra capaciteit in Friesland nodig omdat daar treinstellen door aanrijdingen zijn uitgevallen en in reparatie zijn. Daarnaast wil de vervoerder de vloot volledig vernieuwen. Arriva heeft een nieuwe concessie om het openbaar vervoer in het noorden van het land  Friesland te regelen voor de periode van 2020 tot 2035. De treinen krijgen een nieuwe look en worden voorzien van geavanceerde batterijpakketten.

Treinspotters

Om de dieseltreinen naar het noorden te krijgen is een zogeheten treinpad in één van de komende weekeinden bij ProRail aangevraagd. Met name voor treinspotters is de verplaatsing  van de treinen een unieke gebeurtenis die op de voet gevolgd wordt.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek