Begonnen met een booster in 2002, maar deze dagen staat Willy Ordelman met een beest van een attractie op de kermis: de Airborne, de grootste transportabele booster ter wereld.
Volledig scherm
PREMIUM
Begonnen met een booster in 2002, maar deze dagen staat Willy Ordelman met een beest van een attractie op de kermis: de Airborne, de grootste transportabele booster ter wereld. © Jan van Eijndhoven

De gigantische Airborne uit Neede staat op de Tilburgse kermis: kan het nóg hoger, groter en sneller?

TILBURG - De gigantische Airborne - 65 meter, 180 ton schoon aan de haak - op de Tilburgse kermis is uniek in zijn soort. Gemaakt in het Gelderse Neede, waar ingenieurs jaren aan nieuwe attracties sleutelen. Of het over tien jaar nog sneller, nog groter en hoger kan? ,,Als je het me nu vraagt, zeg ik nee. Over twee of drie jaar is het wellicht anders.”

0 reacties

  1. Vakantiekrapte slaat extra hard toe in thuiszorg en zorgcentra: ‘Kunst om de roosters rond te krijgen’
    PREMIUM

    Vakantie­krap­te slaat extra hard toe in thuiszorg en zorgcentra: ‘Kunst om de roosters rond te krijgen’

    De personeelsbezetting in de ouderenzorg en thuiszorg is in de zomer altijd al een uitdaging, maar dit jaar is het extra lastig om de roosters rond te krijgen. Een hoger ziekteverzuim en quarantaines maken dat zorginstellingen alle zeilen moeten bijzetten. ,,Het is echt zoeken naar waar nog lucht zit”, zegt directeur Thuiszorg Martin Plant van Carinova in Deventer.

Achterhoek