Volledig scherm
De Graafschap speelt komend seizoen toch een beetje in de eredivisie. © Cor Vos

De Graafschap biedt jongeren met een handicap kans in Bijzondere Eredivisie

DOETINCHEM/ AALTEN - De Graafschap is gedegradeerd, maar er gloort een sprankje hoop aan de horizon. Een team jonge, talentvolle voetballers met een handicap gaan de eer van De Graafschap verdedigen bij de Bijzondere Eredivisie. 

De Bijzondere Eredivisie is een nieuwe competitie voor voetballers met een handicap, onder de vlag van de ‘gewone’ Eredivisie. In september zullen de talenten uitkomen tegen Ajax, ADO Den Haag, FC Emmen, FC Groningen, SC Heerenveen, Heracles, SVB Excelsior en VVV Venlo.

Televisieserie

Voordat de teams gaan spelen, worden de voetballers gescout tijdens de Achterhoekse Unieke Spelen in Aalten. Iedereen tussen de 10 en de 18 jaar maakt kans. Tevens wordt de selectie van de teams en de start van de competitie in het najaar uitgezonden in een zesdelige tv-serie van de KRO-NCRV op NPO 1. 

 De competitie is een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte kind en wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de Vriendenloterij. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek