Liesbeth Bakker en haar man Jeroen Geubels voor hun hotel-restaurant in Vorden: het wildseizoen is weer begonnen, maar het restaurant zit op slot.
Volledig scherm
PREMIUM
Liesbeth Bakker en haar man Jeroen Geubels voor hun hotel-restaurant in Vorden: het wildseizoen is weer begonnen, maar het restaurant zit op slot. © Liselotte Kolthof

De jacht op Achterhoeks wild is geopend, maar wat gebeurt er met het vlees nu de horeca dicht moet?

videoHet wildseizoen is begonnen. Tot aan de kerst is de jacht op Achterhoekse reeën, hazen, eenden, duiven en fazanten geopend. Al veertig jaar werken Achterhoekse wildrestaurants samen aan deze culinaire traditie. Het jubileum had een feestje moeten zijn, maar ook jagen is tijdens de tweede coronagolf geen uitje meer. Wat gebeurt er met het noodzakelijk geschoten wild nu de horeca wéér op slot moet?

  1. Van dichte poort in Beltrum naar het betaalde voetbal: Arbiter Martijn Vos maakt entree in profwereld
    PREMIUM

    Van dichte poort in Beltrum naar het betaalde voetbal: Arbiter Martijn Vos maakt entree in profwereld

    De dichte poorten in Beltrum vormden eind 2011 geen enkel beletsel voor de fluitende tiener Martijn Vos. Zijn debuut als 16-jarige scheidsrechter in de krochten van het amateurvoetbal vormde de aftrap van een carrière die een ongekende vlucht nam en morgen van een eerste kroon wordt voorzien. De 26-jarige Warnsvelder debuteert als arbiter in het betaalde voetbal bij Jong FC Utrecht en TOP Oss.

Achterhoek