De Meilandjes bezoeken Hengelo
Volledig scherm
De Meilandjes bezoeken Hengelo © Luuk Stam

De ‘Meilandjes’ brengen bliksembezoek aan hun nieuwe Gelderse thuisdorp Hengelo

Ze komen er pas op z’n vroegst dit najaar wonen, maar dinsdagmiddag namen de ‘Meilandjes’ alvast een kijkje in hun nieuwe thuisdorp Hengelo. De familie, bekend van het SBS-programma Chateau Meiland, maakte recent bekend weer van Frankrijk naar Nederland te verhuizen.

De familie maakte in het Achterhoekse dorp een korte wandeling, bezocht enkele winkels en lunchte bij eetcafé Jansen & Jansen, waar de Meiland-wijnen sinds kort op de kaart staan. ,,Daar was ik heel erg door verrast”, vertelt Martien Meiland enthousiast.

Quote

Dat groen met die strepen zie ik overal hangen. En ‘Trots op de Achterhoek’, wat is dat precies?

Martien Meiland

‘Het is wel een eind rijden’

Hun eerste indruk van het dorp is sowieso goed. De familie zegt op de website van Achterhoek Nieuws enorm te spreken te zijn over de rustige omgeving waarin ze straks komen te wonen. ,,Het is wel een heel eind rijden”, vindt Martien. ,,Nadat je van de snelweg af komt, moet je nog heel veel dorpen door om hier te komen. Oh, kijk hier! Een ouderwetse slagerij, wat mooi!”

Al snel na het nieuws dat de familie naar Nederland zou terugkeren werd bekend dat ze een riante woonboerderij aan de Aaltenseweg in het Hengelose buitengebied hadden gekocht. Het gezin woont nu nog in Frankrijk, maar is deze week in Nederland, onder meer om carnaval te vieren in Noordwijkerhout, de geboorteplaats van Martien.

De camera's zijn er ook.
Volledig scherm
De camera's zijn er ook. © Luuk Stam

Dat groen met die strepen

In dat bezoek aan Nederland kon een ritje naar Hengelo uiteraard niet ontbreken. Ook dochter Montana en haar vriend Dirk – die niet in Frankrijk wonen – zijn dinsdagmiddag meegekomen. ,,Er rijden hier nog best wel veel auto’s voor zo’n klein dorp”, merkt dochter Maxime op. Het oog van haar vader is al gevallen op de Achterhoekse vlag. ,,Dat groen met die strepen zie ik overal hangen. En ‘Trots op de Achterhoek’, wat is dat precies?”

De aanwezigheid van de ‘Meilandjes’ gaat in het dorp bepaald niet onopgemerkt voorbij. ‘Welkom in de Achterhoek!’, roept een passerende fietser, enkele bouwvakkers leggen het werk even neer om het gebeuren te aanschouwen en groepjes toegesnelde tieners vragen om een foto. Of Martien dat niet erg vindt? ,,Nee, hoor! Die mensen zien ons hier voor het eerst. Ik kan me heel goed voorstellen dat ze dan een fotootje willen. Daar werk ik graag aan mee.”

Het bezoek van de Meilandjes gaat niet onopgemerkt voorbij.
Volledig scherm
Het bezoek van de Meilandjes gaat niet onopgemerkt voorbij. © Luuk Stam

Het nieuwe seizoen

Met Chateau Meiland won de familie vorig jaar de Gouden Televizier-Ring. De serie speelt zich af in het Franse dorp Beynac, waar de excentrieke Martien en zijn gezin een kasteel ombouwen tot bed & breakfast en gasten ontvangen. 

De afleveringen trokken vorig jaar regelmatig meer dan een miljoen kijkers. De kennismaking met Hengelo zal te zien zijn in het nieuwe seizoen, dat in maart van start gaat.

 1. Herman zit woensdag alleen thuis als hij 100 jaar wordt: ‘Ik wilde een zaaltje afhuren, maar dat mag helaas niet van Rutte’
  PREMIUM

  Herman zit woensdag alleen thuis als hij 100 jaar wordt: ‘Ik wilde een zaaltje afhuren, maar dat mag helaas niet van Rutte’

  Herman de Grijff wordt woensdag 100 jaar. De Zutphenees had dat groots willen vieren, maar zit vanwege de coronacrisis alleen thuis als hij de eeuw aantikt. Geen feestje dus voor Herman en dat spijt hem zeer. Zijn jongste zoon Martin maakte een Facebookpagina - ‘Opa De Grijff’ - om zijn vaders leed te verzachten. Daar kunnen mensen hun felicitaties en berichten kwijt.
 2. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
  VIDEO

  Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

  De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

Achterhoek