Volledig scherm
PREMIUM
André Chaigneau, Mylène Harmsen en Geke van Dijk voor de vernieuwde brasserie. © Arjan Gotink

De revival van Ruighenrode in Lochem

Buitencentrum Ruighenrode, ontstaan in 1952, was een begrip in Nederland. Uit het hele land kwamen sportverenigingen naar Lochem en werden schoolkampen georganiseerd. Begin jaren negentig trad het verval in en uiteindelijk was daar in mei 2017 het faillissement. Onder leiding van een nieuwe eigenaar is Ruighenrode bezig met een revival. ,,We hebben het gered.’’

Het verpakkingsplastic zit nog om de nieuwe stoelen in de brasserie. Iets verderop in de ruimte wordt nog druk gewerkt. Bedoeling is dat halverwege december de brasserie - La Forêt- zijn deuren opent voor het publiek. Dan is de eerste fase van operatie ‘vernieuwing vakantiepark Bosrijk Ruighenrode’ (de naam is ietwat veranderd) afgerond, laat André Chaigneau, de nieuwe eigenaar van het park, tevreden weten.

  1. Robot-zorgdier misschien wel zo veilig, om nóg een verlies te voorkomen
    PREMIUM
    COLUMN

    Ro­bot-zorg­dier misschien wel zo veilig, om nóg een verlies te voorkomen

    Regelmatig kom ik bij instituten én instellingen robotdieren tegen. Die worden ingezet bij dementerende ouderen. Ze moeten geluksgevoel en troost bieden aan wie zich eenzaam of geïsoleerd voelt. Met thuis een kat en inmiddels ook een hond, vroegen we ons weleens af: waarom geen écht zorgdier? Naar beide - levende dieren en robotdieren - is in de zorg onderzoek gedaan. Robotdieren hoef je nauwelijks te verzorgen: aan de lader of nieuwe batterijen erin en klaar. En een robot bijt niet en vertoont geen ‘onvoorspelbaar gedrag’, is de wetenschappelijke uitleg.

Achterhoek