Toon Ruiken in Varsseveld. In de hele Achterhoek , zijn werkgebied, wemelt het van de protestborden en omgekeerde vlaggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Toon Ruiken in Varsseveld. In de hele Achterhoek , zijn werkgebied, wemelt het van de protestborden en omgekeerde vlaggen. © theo kock persfotografie

Dempen de gesprekken met Remkes de boerenacties? ‘Een aantal boeren radicaliseert volkomen’

De Achterhoekse politieman Toon Ruiken (62) groeide de afgelopen jaren uit tot dé boeren-expert van de politie. Tegen extreme boerenacties spreekt hij zich fel uit. ,,Dat is terreur. Een kleine club boeren laat zich de kop gek maken, een aantal radicaliseert volkomen.”

19 reacties

  • corinne van balen

    2 maanden geleden
    Ja, en daarna gaan wij alle ellende die de boeren nu overkomt, en veel mensen totaal niet begrijpen (zullen vooral woonachtig zijn in het westen) teniet doen met al onze houtkachels. Want ja, kom niet aan ONZE portemonnee. Dan is stikstofreductie ineens niet zo belangrijk meer
  • albert buitenhuis

    2 maanden geleden
    Zullen we hier afspreken met elkaar dat de reductie van de landbouw stikstof uitstoot volledig ten goede komt aan de bescherming van de natuur! De landbouwgrond die uit de landbouwproductie gehaald word, een bufferzone word die in eigendom van de boer blijft en indien er voor de natuur een gebied voor ingericht moet worden, ze dat van de boer kunnen pachten (marktcomform) , dit vastgelegd word tot de gepensioneerde leeftijd van de boer, afspraken vast leggen bij de Notaris! Kunnen we dit ?
  • B. Buisman

    2 maanden geleden
    W. Kloppenburg: Wetenschappelijke nonsens? Die had ik nog niet gehoord. Bestaat dat echt?
  • Ap de Groot

    2 maanden geleden
    Ze hebben gewoon grond nodig om woningen te bouwen voor alles wat nederland binnen gehaald word en niet meer terug willen NEDERLAND IS OVERVOL
  • Arend van Faassen

    2 maanden geleden
    Léon Senden. We hebben het niet over verhongeren en verzuipen, maar over een stikstof uitstoot en de gevolgen daarvan voor de natuur die wetenschappelijk is vastgesteld. Wie zegt dat boeren onder dwang gedwongen worden door de overheid om naar het buitenland te gaan? Ik weet niet waar u die 80% verbetering vandaan haalt, zolang blijf ik me maar baseren op rapporten die de teruggang door amoniakuitstoot weergeven. Het gaat niet om de reductie die reeds heeft plaatsgevonden, maar om die vanaf nu.
  1. Harm (62) roept homo’s Zutphen op om zelf tot elkaar te komen: ‘Hetero’s hebben genoeg voor ons gedaan’
    PREMIUM

    Harm (62) roept homo’s Zutphen op om zelf tot elkaar te komen: ‘Hetero’s hebben genoeg voor ons gedaan’

    The only gay in the village. Zo omschrijft Harm Wesselink (62) zijn gevoel. Zo’n twintig jaar woont hij nu met zijn vriend, tv-presentator Harm Edens, in Zutphen en vanaf dat moment vraagt hij zich al af waarom daar zo weinig te doen is voor homo’s, lesbiennes of andere lhbti’ers. ,,We zijn allemaal eilandjes’’, concludeert Wesselink nu. Daar wil hij wat aan doen.