Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Deze twee (!) Achterhoekse tankstations zijn de goedkoopste van Nederland

De tankstations Tango aan de Ruurloseweg in Groenlo en Total aan de Barchemseweg in Ruurlo zijn uitgeroepen tot de goedkoopste tankstations van Nederland. Het bedrijf Multitankcard heeft de prijzen aan de pomp een jaar lang bijgehouden en riep de beide tankstations uit als winnaar. Ze ontvingen daarvoor de Slim Tanken Award 2019.

Beide tankstations leverden met een gemiddelde literprijs van 1,551 euro voor Euro 95 dit jaar de goedkoopste benzine. Daarmee lag de prijs van beide pompen 10 cent lager dan de gemiddelde betaalde pompprijs in Nederland.

MultiTankcard hield ook de prijsstijgingen bij van benzine in 2019. Euro 95 steeg van 1,61 naar 1,65 euro per liter, een stijging van 1,8 procent ten opzichte van 2018. Diesel steeg van 1,34 naar 1,36 euro, een stijging van 1,4 procent.

Quote

Wij zijn Achterhoe­kers en willen niet te hoog van de toren blazen

Jan Kanters, Total Ruurlo

Nuchter

De prijzen van alle Nederlandse tankstations met tenminste duizend tankbeurten per jaar betaald met de Multitankcard zijn met elkaar vergeleken. Jan Kanters van Total Ruurlo, is blij met de award, maar wil er verder liever geen ruchtbaarheid aan geven: ,,Wij zijn Achterhoekers en willen niet te hoog van de toren blazen. Voor ons geldt: doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. We werken graag in alle bescheidenheid verder in ons tankstation.’’ Opvallend is dat zijn zaak het enige bemande tankstation in de top 10 is.

Quote

Het is geen toeval dat de winnaars allebei vlak bij de grens gevestigd zijn

Patrick Roozeman, directeur MultiTankcard

Duitse grens

Patrick Roozeman, directeur van MultiTankcard, heeft wel een verklaring voor de twee winnaars: ,,Het is geen toeval dat de winnaars allebei vlak bij de grens gevestigd zijn, met sterke prijsdruk van onze Duitse buren. Ook zie je dat de meeste stations in de top 10 buiten de dichtbevolkte Randstad gevestigd zijn. Voor onze klanten is zo’n overzicht natuurlijk hartstikke nuttig.” Lachend: ,,Je weet nu waar het de moeite loont om even om te rijden.”

MultiTankcard stelde een top 10 samen van de goedkoopste tankstations in Nederland in de periode januari tot en met november 2019. Daar staat nog een Achterhoeks tankstation in: Tango in Borculo (op 3). 

De volledige top 10:

1. Tango Groenlo en Total Ruurlo Inz Kanters, Ruurlo

2. Tango Winschoten

3. Tango Borculo

4. Joontjes Kreditank Sneek

5. Makro Groningen

6. Makro Duiven

7. Tankstation Turfkade (Green Oil BV), Almelo

8. Makro Delft

9. Makro Breda

10. Tango Zaandam

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek