Dodelijk ongeluk wordt gezinsuitje, politie is verbijsterd: ‘Met kinderen heb je hier niets te zoeken’

videoDOETINCHEM - De politie is verbijsterd dat mensen met hun kinderen komen kijken op de plek van een fataal ongeval én een grote mond hebben, nadat ze daarover zijn aangesproken door agenten. ,,Met kinderen heb je niets te zoeken op zo’n plek”, zegt Sjoerd Helder van de politie Doetinchem.

Politieagent Sjoerd Helder op de plek langs de Velswijkseweg in Doetinchem, waar woensdag een fataal ongeval plaatsvond.
Volledig scherm
Politieagent Sjoerd Helder op de plek langs de Velswijkseweg in Doetinchem, waar woensdag een fataal ongeval plaatsvond. © DG

Hij en zijn collega’s werden woensdagmiddag geconfronteerd met volgens hem tientallen mensen, die kwamen kijken hoe de hulpdiensten bezig waren met de afhandeling van het ongeval. 

Bij deze botsing tegen een boom langs de Velswijkseweg in Doetinchem kwam een 20-jarige man uit Warnsveld om het leven. Volgens de politie was hij op slag dood.

,,Maar dat weet je als agent dan nog niet, dus doe je er alles aan om toch nog proberen een hartslag terug te krijgen”, zegt Helder, op dat moment politieofficier van dienst. ,,Alle prioriteit ligt op dat moment bij hulpverlening, maar tegelijk kregen wij te maken met een onverwacht verschijnsel van ramptoerisme.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek